Bord, kom of mok beschilderen (3u)

Back to top
Doorlopend beschikbaar
On
01 januari 1900
09.00u - 22.00u
Duurtijd  3 uur + pauze

Bord, ontbijkom of mok glazuren.

Bij deze groepsactiviteit mogen de deelnemers elk een eigen stuk serviesgoed beschilderen. Typisch is dit een bord, maar er kan ook gekozen worden voor een ontbijtkom/soepkom of een grote mok. Deze iets langere versie van onze formule op 2 uur, laat toe dat we at meer technieken aanreiken. Wat tragere technieken zoals dot painting en dergelijke kunnen ook wat ruimer worden toegepast. Voor groepen met veel ervaren deelnemers kan de extra tijd ook toelaten op wat nauwgezetter of ambitieuzer te werk te gaan. Bij klassiekere teambuildings kan er een uitvoerigere designfase ingelast worden.

Afhankelijk van uw wensen zijn er verschillende manieren van werken mogelijk:

  • Er kan eerder los gewerkt worden met een "ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is" benadering. Hierbij ligt de klemtoon vooral op een ontspannen samenzijn. Deze formule werkt het best voor informele bedrijfsfeestjes, lossere teambuildings, vrijgezellenfeestjes, familiefeestjes en dergelijke.
  • Indien het de bedoeling is dat de verschillende onderdelen van het servies als een geheel samen cadeau worden gedaan, zoals bij een pensioenfeestje of huwelijksverjaardag, kunnen we de begeleiding erop toespitsen dat er naar kleur en vorm een harmonieus geheel ontstaat. We kunnen hierbij rekening houden met de smaak van de ontvanger, mits die informatie beschikbaar is.
  • Voor een wat klassiekere teambuilding kan bekeken worden om bedrijfskleuren of logo's in de ontwerpen te verwerken. Het maken van keuzes kan gebeuren vanuit een brainstorming, waarbij groepsdynamiek en individuele vaardigheden tot uiting kunnen komen.

Doorgaans voorzien wij voor elke deelnemer een object van hetzelfde type (bord, kom of mok). Eventueel kan echter bekeken worden om te werken met verschillende objecten. Dit dient wel steeds ruim op voorhand te worden vastgelegd.

Na afloop van de workshop moet het glazuur een dagje drogen. Daarna gaan de werkjes in de wachtrij om gebakken te worden op 1050°C.  Na twee tot drie weken zijn de werkjes meestal klaar.