Pottenbakken

Back to top
Doorlopend beschikbaar
On
Workshop draaien 1
Workshop draaien 2
Workshop draaien 3
00.00u - 23.59u

Ontspanning zoals geen andere!

Onder begeleiding van een ervaren draaier zet je de eerste stappen in het leren draaien.

Het gaat hem in deze teambuilding vooral om de ervaring. Er zijn weinig dingen in het dagelijks leven vergelijkbaar met draaien. Aan de draaischijf wordt iedereen zonder specifieke draaiervaring, over alle beroepen en functies heen, gewoon terug beginner, met alle grappen, grollen, scheve situaties en accidentjes die daar bij horen. Ontdek verborgen talenten en eigenschappen van jezelf en je collega's in een ontspannen sfeer, even weg van de dagelijkse taken en bekommernissen.

Deze activiteit duurt 3 uur. Moment te bespreken (uitgezonderd zon- en feestdagen)

Maak je creatie uniek

Draaien ziet er gemakkelijk uit, maar is dat niet. Goed leren draaien neemt jaren in beslag. Verwacht dus niet meteen serviesgoed of groot werk als resultaat.

Je maakt  typische enkele kleine kommetjes, potjes of kleine vaasjes. Deze zullen misschien nog niet helemaal perfect zijn, maar je zal ze zelf gemaakt hebben en dat geeft veel voldoening!

Na afloop van de teambuilding laten we de werkjes enkele weken drogen, waarna ze door ons op 1050°C gebakken worden.

Op aanvraag kunnen de werkjes achteraf  door ons van een glanzend glazuurlaagje voorzien worden. Hierdoor worden de werkjes gladder en gemakkelijker te onderhouden. De werkjes moeten dan wel een tweede keer in de oven en er kruipt ook wat extra materiaal en tijd in. Hieraan is dus wel een meerkost van € 8 per werkje verbonden.

Extra aandachtspunten

Het is bij beginnende draaiers een klassieker dat er gesmodderd en gespat worden. Hoewel klei geen permanente vlekken geeft en makkelijk kan worden weggewassen met water, doe je waarschijnlijk toch beter niet je beste kleren aan. Er zijn bij ons schorten aanwezig, maar die bieden slechts gedeeltelijk bescherming.

Lange nagels zijn niet erg praktisch bij het draaien. Kunstnagels kunnen beschadigd geraken of los komen.