Tim Thys

Back to top

Tim Thys

Zaakvoerder

Naast diverse taken als mede eigenaar, is Tim in het KCL verantwoordelijk voor de ovens en bakservice. Hij voorziet ook de uitleg bij de aankoop van ovens. Daarnaast staat hij in voor onderwijs en levert hij technisch advies met betrekking tot veiligheid en grondstoffen. 

Als keramist is hij vooral gespecialiseerd in glazuren en structuren. Hij laat zich graag inspireren door natuurlijke wordings- en afbraakprocessen. Wetenschap, vooral biologie en geologie spelen hierbij een belangrijke rol. Kennis, kunde en respect voor de materie draagt hij hoog in het vaandel.

In 2003 studeerde Tim met onderscheiding af als meester in de beeldende kunst met specialisatie keramiek, aan de Provinciale Hogeschool Limburg (nu PXL). Een jaar later behaalde hij hier ook het diploma van gegaggregeerde voor het secundair onderwijs groep 2, eveneens met onderscheiding. Naast deze opleidingen deed hij ook 10 weken stage als onderzoeker en assistent-begeleider in het befaamde Europees Keramisch Werk Centrum (EKWC) te ‘s Hertogenbosch.

Naast tijdelijke tewerkstellingen in academies was hij bijna 20 jaar een vaste waarde in de opleidingen keramist en pottenbakker van SYNTRA In Hasselt en Tongeren. Als leerkracht doceert hij algemene technieken, vaktechnologie en keramiekgeschiedenis.

Tim werkte in het verleden ook als vrijwilliger voor academie 3+ te Zonhoven.