Initiatie draaien mei (DO NM)

Back to top
16 mei 2024
15.45u - 18.15u

Initiatie draaien

Leerkracht: Manu Willems

Heb je altijd al eens willen voelen hoe het is om zelf achter de draaischijf te zitten en je eigen kommetjes en potjes te draaien? Wil je eens uitproberen of draaien jou ligt alvorens je in een langere opleiding stapt? In deze initatie kom je het te weten.

In deze 2,5 uur durende sessie maak je kennis met het aloude ambacht van de pottenbakker en maak je stap voor stap je eerste creaties.

We starten met een demonstratie. Daarna ga je zelf aan de slag.

Na afloop van de workshop maken we samen met jou een selectie van je beste werkjes. Deze worden door ons verder afgewerkt en na een droogtijd van 2 à 3 weken gebakken. Na ongeveer een maand zijn de werkjes klaar. Je wordt dan per mail op de hoogte gebracht dat je de werkjes kan komen afhalen. Na verwittiging blijven de werkjes bij ons 3 maanden in bewaring.

Tegen een meerprijs van €8 per werkje kunnen we je werkjes van een transparant glazuur voorzien. (Onmiddelijk te beslissen en af te rekenen na de workshop). Je kan de werkjes later ook zelf glazuren met een glazuur dat je graag ziet.

Maximaal 7 deelnemers

Zelf meebrengen: Grote handdoek & schort

extra info

We willen graag even vermelden dat draaien niet goed lukt met lange nagels. Om betere resultaten te halen en schade aan je nagels te voorkomen, adviseren we om natuurlijke nagels in te korten of kunstnagels te verwijderen.